Pelimaailma

Pelimaailma on moniulotteinen ja siitä on enemmän tietoa foorumilla. Sivuilla on vain pintapuolinen tietopaketti liittymistä harkitseville.

Pelialue on kuviitteellinen Brehean maa. Brehea on kahden eri universumin yhdistymisen tuotos, jonka maita värittävät monimutkainen ja salaperäinen labyrintti, tulivuori laavakenttineen, nykyaikaiset kaupungit, taianomaiset metsät, ja paljon muuta! Pelialue on pyritty värittämään mahdollisimman monipuoliseksi, jotta jokaiselle löytyisi jotakin mielenkiintoista.

Sudet elävät apokalyptisen maailman puitteissa, hyvin kehittyneessä sivilisaatiossa. Susilla on kastista riippuen omat asuntonsa tai talonsa kuningaskunnassa, jonka kaupungit muistuttavat nykyajan pikkukaupunkeja omakotitalolähiöineen. Kuninkaalliset asuvat linnassa, aateliset hulppeissa kartanoissa, muu kansa omissa tönöissään, sekä kaikkein pienituloisimmat slummeissa. On myös olemassa kauppoja, kirjasto, markkinat, kapakat, teatterit, ja niin edelleen. Valuuttana toimivat kulta- ja hopeakolikot, mutta köyhimmät saattavat vaihtaa myös muuta omaisuutta tai palveluksia keskenään.
Breheassa noudatetaan kastijärjestelmää: ylimpänä on aatelisto ja eliitti, keskellä porvarit ja alimpana rahvas ja asemattomat. Aatelistoon lukeutuvat kuninkaalliset, neuvonantaja, kreivit ja muut arvovaltaiset sudet. Eliittiin kuuluvat kruunun sotajoukkojen ylimmät jäsenet, jotka pitävät yllä valtakunnan järjestystä ja kastien noudattamista, sekä suojelevat aatelistoa. Porvarit ovat kauppiaita ja käsityöläisiä, jotka harjoittavat omia ammattejaan kaupungeissa sekä opettavat ammattikuntansa saloja oppipojilleen. Rahvas on työttömänä elävää kansaa, joilla ei ole omaisuutta eikä kotia. He elävät nälkäkuoleman partaalla, taivasalla ja ovat vain niukasti vapautuneet orjuuden alhosta.

Hahmot

Pelattavana lajina ovat sudet, joiden evoluutio otti harppauksen maailmojen yhdistymisen jälkeen, radioaktiivisen jätteen ja tarujen taikuuden ansiosta. Vaikka susien käytöksessä toisinaan ilmeneekin alkukantaista eläimellisyyttä, ne kykenevät ajattelemaan korkealentoisesti, kommunikoimaan puhumalla sekä käyttämään tassujaan ihmiskätten tavoin. Väritykseltään sudet ovat mahdollisimman realistisia, mutta erikoisia kuviointeja ei ole kielletty – esimerkiksi raidat, täplät, laikut ja muut vastaavat kuviot ovat sallittuja. Myös erikoisempia värejä, kuten keltaisen, oranssin, punaisen ja sinisen variaatioita saa hyvän maun rajoissa esiintyä. Radioaktiivisuus teki muutakin kuin antoi susille kyvyn toimia ihmisen tavoin – joidenkin geeneissä se aiheutti mutatoitumista, mistä lievimpiä ja sosiaalisesti hyväksytyimpiä esimerkkejä ovat eriväriset ja -pituiset harjakset. Rujoimmillaan mutaatiot näkyvät ylimääräisinä raajoina tai silminä, kasvaimina, sarvina, ynnä muina sellaisina. Mutaatioista ei välttämättä ole sudelle mitään hyötyä, vaan ennemminkin haittaa – puhumattakaan siitä, että voimakkaasti mutatoituneita susia pidetään yhteiskunnan pahnanpohjimmaisina. Koska sudet ovat hyvin inhimillisiä, käyttävät ne vauraudesta ja kastista riippuen erilaisia vaatteita ja asusteita, jotka voivat olla esimerkiksi pantoja, huiveja, viittoja, paitoja, maskeja, hattuja, koruja tai lävistyksiä. Vain taivas ja oma kekseliäisyys on rajana! Vaatetuksen lisäksi hahmot voivat ostaa, valmistaa tai kerätä Breheasta muutakin omaisuutta, kuten asunnon, huonekaluja, kirjoja, teknologiaa, taikajuomia ja niin edelleen.

Roolipelaaminen

Muistutamme, että tämän roolipelin ikäsuositus on 18 vuotta. Pelit saattavat sisältää nuorille sopimattomia aiheita, kuten erotiikkaa, väkivaltaa, kiroilua ja päihteitä. Vaikka pelissä voi esiintyä edellämainittuja asioita, sen tarkoitus EI ole pyöriä pelkästään niiden ympärillä, vaan chatissa roolipelaamisen tarkoituksena on vuorovaikutteinen tarinankerronta online-tilassa. Pelaaminen tapahtuu kirjoittamalla itse luodun, kuvitteellisen hahmon elehtimisestä, liikkumisesta, puheesta ja ympäristöstä. Tekstit kirjoitetaan aina hän- tai se-muodossa, ei milloinkaan minä-muodossa. Selkeyden säilyttämiseksi on suotavaa kirjoittaa roolin tapahtumat menneessä muodossa, eli imperfektissä (hän näki, hän teki, hän sanoi). Internet on pullollaan roolipelaamiseen liittyviä sivustoja, joilla on kerrottu moneen otteeseen ne roolipelaamisen perussäännöt, joten Anarkistin sivuilla on vain tiivistetty versio aiheesta. Roolipelin maailmaan, hahmonluontiin ja muuhun olennaiseen löytyy enemmän ohjeistusta foorumin puolelta, mistä niitä pääsee tutkailemaan peliin liittymisen jälkeen.

Quasimodo

Kaikki hahmot eivät voi olla aina kauniita tai komeita. Älä anna hahmosi hukkua massaan muiden kanssa, mitä erilaisempi sitä hurmaavampi!

Ole uniikki

Persoonallisuus on nimittäin upeaa katsottavaa ja hahmo on parhaimmillaan kun se on selkeästi pelaajansa kädenjälkeä. Kannattaa siis panostaa hahmosi tietojen kirjoittamiseen.

Ikäraja

Roolipelin ikäsuositus on 18 vuotta. Pelit saattavat sisältää nuorille sopimattomia aiheita ja tekstejä. Kuten erotiikkaa, väkivaltaa, kiroilua ja päihdeaineita.

Vaikka pelissä voi ajoittain esiintyä yksityiskohtaisestikin kuvailtua k-18 materiaalia, pelin lopullinen tarkoitus EI ole pyöriä pelkästään niiden ympärillä.

Ulkoasun pohja © M Layouts | Anarkisti, Sivujen tekstit ja kuvitus © Anarkisti Ylläpito